ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ

Υπό το  FETAL MEDICINE FOUNDATION  www.fetalmedicine.com στο Harris Birthright Research Centre στο νοσοκομείο KING'S COLLEGE HOSPITAL  LONDON που βρίσκεται στο Νότιο Λονδίνο στην περιοχή DENMARK HILL.  www.khc.nhs.uk/service/a-z/harris-birthright
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ 21 ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΜΗΝΕΣ 2002-2003.
Η εξειδίκευση ήταν αποκλειστική full time job, 09 το πρωί έως 09 βραδύ, με υποτροφία από το FETAL MEDICINE FOUNDATION  .Εκτέλεσα ως πρώτος χείριστης 799 scans(προς έγκριση) /και ως δεύτερος χειριστής 1653 scans (προς επανέλεγχο) . Κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης μου ελάμβανα υποτροφία από το  FETAL MEDICINE FOUNDATION (Grant ).  Eκεινη την περίοδο ήμουν ο μόνος TRAINEE που μαζί με την S.Bower τρέχαμε την IUGR CLINIC που ήταν το μοναδικό κέντρο referral στο νότιο Λονδίνο στην διαχείριση περιστατικών εμβρύων υπολειπόμενηw ανάπτυξης .Μελετήσαμε αυτήν την περίοδο περίπου 250 IUGR  έμβρυα  κάνοντας χρήση δικού μας πρωτοκόλλου (διαχείριση περιστατικών ανάλογα με την ηλικία κύησης του εμβρύου < 28wk  /28-30 wk/31-33wk/34-37wk) και αποκλειστική χρήση Doppler ομφαλικής /μέσης εγκεφαλικής/φλεβώδη πόρου. Μέρος αυτής της έρευνας χρησιμοποιήθηκε από την TRUFFLE 1.

To τελευταίο τρίμηνο της παραμονής μου ήμουν ως dr John επιβλέπων για τους νεώτερους και Round Consultant για τελική έγκριση   και εκτέλεσα υπό την καθοδήγηση των KH NICOLA IDES, S.BOWER  N.FLACK 120 ΛΗΨΕΙΣ ΧΟΡΙΑΚΗΣ ΛΑΧΝΗΣ ΚΑΙ 10 ΑΜΝΙΟΚΕΝΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ. Το κέντρο μαs είναι κέντρο αναφοράς παγκόσμιο και είχα την τύχη ως εμπειρία να δω σπανιότατα περιστατικά εμβρυικών ανωμαλιών και συνδρόμων σε επίπεδο διάγνωσης και σε επίπεδο εμβρυομητρικής συμβουλευτικής. 
Eπισησ διαθέτω από πλευράς Ελληνικού κράτους ΑΔΕΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΥΠΕΡΗΧΩΝ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑΣ μετά από εξετάσεις στο ΚΕΣΥ ΑΡ ΠΡΩΤ Υ7α/Γ.Π. 14559 ΦΕΚ Β/1125/23.7.2004

Το   FETAL MEDICINE FOUNDATION /www.fetalmedicine.com ιδρύθηκε από το ελληνοκύπριο  Καθ. Κύπρο Νικολαίδη ο οποίος θεωρείται ο Πατέρας της σύγχρονης ΕΜΒΡΥΟΜΗΤΡΙΚΗΣ . Είναι αυτός που με την έρευνα του καθιέρωσε την Αυχενική Διαφάνεια παγκόσμια ως το πιο αξιόπιστο τρόπο screening έλεγχου χρωμοσωμικων ανωμαλιών του εμβρύου στο πρώτο τρίμηνο της κύησης  .Έχει περιγράψει δείκτες ανωμαλιών του εμβρύου (lemon sign /banana sign). Έχει καθιερώσει συγκεκριμένο τρόπο εκτέλεσης του β επιπέδου (ανατομικές τομές που πρέπει να παίρνονται/δείκτες που πρέπει μετρώνται και αξιολόγηση αυτών στον υπολογισμό του κίνδυνου για σύνδρομο Down .Έχει κάνει μεγάλη έρευνα στα Doppler  μητρικών και εμβρυικών αγγείων συνεχίζοντας την παράδοση του πρωτοπόρου καθηγητή του S.Campbell.
Παράλληλα κάνει ερευνά σε πολλά επίπεδα  προκειμένου να συστηματοποιήσει την σύγχρονη προγεννητική φροντίδα με μια ολιστική προσέγγιση, αποκλειστικά και μόνο στο πρώτο τρίμηνο της κύησης εισάγοντας αυτό που ονομάζει  THE NEW PYRAMID OF PRENATAL CARE .Με αυτή την προσέγγιση έχει δημιουργήσει αλγόριθμους με τους οποίους μπορεί να υπολογίσει τον προσωπικό κίνδυνο που μπορεί να έχει μια γυναίκα στο να παρουσιάσει μια σειρά από προβλήματα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης  οπως πρόωρο τοκετό , προεκλαμψια, σακχαρώδη διαβήτη ,αιφνίδιο ενδομήτριο θάνατο του εμβρύου.
Το   FETAL MEDICINE FOUNDATION είναι πρωτοπόρο στην επεμβατική χειρουργική στα έμβρυα .Ο καθηγητής μας είναι ο πρώτος παγκόσμια που  καθιέρωσε την αμνιοπαρακεντηση και την λήψη χορειακής λάχνης από έναν χειριστή υπό συνεχή υπερηχογραφική καθοδήγηση. Είναι  ο πρώτος που καθιέρωσε την χρήση laser στην λύση των αγγειακών επικοινωνιών ανάμεσα σε κοινό πλακούντα ,σε έμβρυα δίδυμα μονοχοριακά, με σύνδρομο ενδομετάγγισης TTTS .Επίσης εφάρμοσε για πρώτη φορά την μέθοδο σύγκλεισης της τραχείας (διαεισοφαφικα) με μπαλόνι σε περιστατικά συγγενούς διαφραγμοτοκηλης  .
 On the ethics of prenatal surgery, Nicolaides concedes: "Yes, I am playing God - if life is absolute. I interfere in the life of an unborn child, either performing an operation to save it, or supporting the parents in a termination. I understand those who say I'm a murderer. Many nights I lie awake wondering, 'What am I doing? Am I playing God? Do I have the right?'"

Στο   FETAL MEDICINE FOUNDATION από το 1992 έχουν εξειδικευτεί συνολικά 400 FMF TRAINEES από όλο τον κόσμο και περίπου 100 ΕΛΛΗΝΕΣ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΙΑΤΡΟΙ . Παρακαλώ δέστε την λίστα www.fetalmedicine.com/fmf/training-certification/fmf-fellowships/.

ΣΕ 32 ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΕΜΒΡΥΟΜΗΤΡΙΚΗΣ ΕΧΕΙ ΔΩΘΕΙ ΤΙΜΗΤΙΚΑ ΤΟ FMF Diploma in Fetal Medicine . ΕΙΝΑΙ ΤΙΤΛΟΣ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΩΘΕΙ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΠOΥ ΑΜΜΕΣΑ Η ΕΜΜΕΣΑ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ FMF.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΕΣΤΕ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ  https://fetalmedicine.org/map/certified/8

https://fetalmedicine.org/diploma-in-fetal-medicine

 

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

 

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ  MD PHD  FMF DIPLOMA

 

1  DIPLOMA IN FETAL MEDICINE

 

META ΑΠΟ 21 ΜΗΝΕΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΕΙΜΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ  DIPLOMA IN FETAL MEDICINE

 

https://fetalmedicine.org/lists/map/certified/diploma

 

 

2  ΕΙΜΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ  ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΥΠΕΡΗΧΩΝ ΣΤΗΝ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ

 

http://www.hellenicultrasound.gr/pistopoiisi/pistopoiimenoi-iatroi/

 

3 ΕΧΩ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ  ΓΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΥΠΕΡΗΧΩΝ ΣΤΗΝ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ / ΑΡ 30/05/2005 Αρ Πρωτ  Υ7α/ΓΠ14559